Author Archives: kodeks

Sovende Veikryss

Kommentarene blir ikke plukket opp av veikrysset. Dette er forårsaket av en (automatisk) WP-oppgradering. Jeg har
fremdeles ikke fått fikset programmeringscomputeren min (utbrent nettkort),
så jeg vil enda i noen dager være avskåret fra å utføre bugchase/bugfix.Når dette er i orden vil det bli kjørt en backlog slik at kommentarer som er utelatt fra vk dukker opp igjen.
Beklager uansett dette.
bug

Viktig melding – Bloghog nedskalerer

Aktiviteten på denne portalen har i de siste månedene minket til noe om nærmer seg  et nullpunkt. Forståelig nok, utviklingen i sosiale medier tatt i betraktning.  Ingen gremmelse og no hard feelings.  Men, som “livbåt” etter VGB sin shutdown for noen år siden har den utspilt sin rolle.  Facebook o.a. har tatt fullstendig over.

Portalen legges ikke ned, domenet bloghog.no består, men undertegnede kan ikke lenger forsvare arbeidet med vedlikehold og ikke minst utgiftene til plassleie.  Der må det kuttes drastisk ned, og det vil bli gjort 28.sept. 2015 etter kl. 16:00.

De som har benyttet kontoen sin i år og enda ikke har forbrukt standardplassen på 100mB trenger ikke bry seg, deres kontoer vil ikke bli berørt.

De som IKKE har benyttet kontoen sin i år og enda ikke har forbrukt standardplassen på 100mB, men som allikevel vil beholde kontoen kan si ifra i kommentar under dette innlegget.  Gjøres ikke det vil disse kontoene bli slettet

De som har brukt plass utover dette har tre valg;

  1. Betale for den ekstra plassleien og fortsette
  2. Slette bilder for å redusere plassbruken til under 100mB (sletting av tekst har ingen innvirkning på det totale plassforbruket)
  3. Gi blaffen.

 

Velges det siste så vil de aktuelle kontoene bli slettet.

 

De som ikke vil fortsette med å ha bloghog konto kan via kontrollpanelet laste ned hele bloggen sin og så laste den opp på en annen wordpress-portal.

NB NB !!  For å få med bildene må den nedlastede bloggfilen lastes opp til en annen wordpress-portal innen 28. september 2015.

 

Takk for oppmerksomheten :)

 

 

Bloghog oppgraderes til WordPress ver. 4.1.1

I dag oppgraderes denne portalen til siste hyl fra fra WordPress, versjon 4.1.1

wp-logo

Jeg har sjekket denne grundig og kan ikke se at det skulle by på noen problemer.
Dere vil merke det inne på dashen, der f.eks. media-håndteringen er forbedret.

I tillegg kan de uredde da teste det nye temaet twenty-fifteen, som visstnok er godt tunet for mobile enheter (nettbrett, smartphone og annet rart).

Takk for oppmerksomheten :)

Til de som har betalt (bompenger, lagerplass)

Hvis ikke din innbetaling  viser i din kontooversikt så er det fordi ditt nick ikke viser på transaksjonen.  Selv om man fyller inn dette i “beskjed til mottaker” så er det slett ikke sikkert at den beskjeden kommer frem.

Hvis det er tilfelle for deg så vennligst send en melding til kodeks der du oppgir sum og dato, så vil det bli ajourført.

Innleggsredigering – dvs utdrag/ingress

… eller excerpts på godt norsk er det ikke mye å spore av på Bloghog.  I alle fall ikke i de brukertabellene jeg har sjekket.  Der er feltet ‘post_excerpt’ tomt.

Skjønte ikke helt hvorfor, men istedet for å grave rundt etter en forklaring på hvorfor det er gjort plass i databasen for et tekstområde som det ikke finne noen inputboks for i innleggseditoren så laget jeg istedet en sak; ‘Kort Ingress’.

Den er altså overflødig.  Funka ikke helt heller forresten…

For de som har aktivert ett eller annet facebookgraps er det mulig at det en plass inni boksen “Add link to Facebook” finnes noe i retning av “Custom excerpt”, men det er altså ikke det samme som dette.  Langtifra.  Snarere tvert imot.

For å lage ingress/utdrag til dine innlegg gjør du som følger:

Helt oppe til høyre på skjermen over innleggseditoren er det et felt; Screen Options / Skjerminnstillinger.

screen-1

Klikk det.

Da vises en oversikt over alle ekstrabokser som er (tilgjengelige) rundt editoren, med avkrysningsfelt.

screen-2

Kryss av for “Excerpt” (eller “Utdrag” hvis du har satt norsk som språk).  Dette gir deg en inputboks under editoren der du kan skrive inn det du vil ha som utdrag.  Kanskje også et lite bilde eller to ?

Hva skjer så ?

Det kommer til å bli gjort endringer i presentasjonen av veikrysset; venstre kolonnes felter  for innlegg vil få fleksibel høyde og det som legges inn i boksen for excerpt/utdrag havner der.   En viss begrensing vil det nødvendigvis bli (et utdrag har ingen begrensing på tekstlengden, akkurat som et innlegg), men vi snakker minst om tredobling  av høyden på feltet.  Tror det kommer til å ta seg bedre ut, både på den ene og den andre måten.

Brukes ikke boksen for utdrag så vil den samme gamle regelen gjelde; systemet plukker ut de første ca. 200 bokstavene fra innlegget og bruker de.  No brain no pain mao, og slett ikke optimalt.

Igrunnen litt merkelig at man skal være nødt til å eksplisitt velge denne boksen.  Den kunne jo bare vært der fra børjan,  men det det er en annen sak.

Takk for oppmerksomheten :)

Emblem – liten, ny sak

En ny plugin.  Liten sak somsagt.

Den observante vil legge merke til at det har kommet til ett nytt innslag i venstre kolonne i kontrollpanelet; “Emblem”.

Dette er en type innlegg, emblem nærmere bestemt.  Det kan redigeres med tekst og bilder akkurat som et vanlig innlegg, men innholdet dukker aldri opp noen plass med mindre tag’en legges inn ett eller annet sted i ett eller flere innlegg eller sider.

Når et emblem lagres vil dets tag (Tag Kode) bli vist på høyre side, øverst ved siden av innleggseditoren.  Denne taggen kan så kopieres og legges inn i innlegg eller sider.  Den må skrives akkurat som den er vist, med venstre+høyre klammerparentes.

Hva emblem kan brukes til ?  Som emblem selvfølgelig.  Standard footer for innlegg f.eks.  Kommer ikke på så mye annet.  Tenkte jeg skulle bruke den til juledekorasjoner.  Sånn som her.

Selvfølgelig kunne jeg bare lagt inn dette bildet rett her i innlegget, men hvis jeg ville endre dette bildet (og/eller en tekst), alle steder der jeg hadde brukt det så er det enklere å bare endre emblemet …

Strevde litt med å finne ett enkelt ord som kunne brukes som betegnelse på dette her.  Først var det  gjenbruk, men det var så sidrompa og brun dunk liksom.  Dermed ble forslaget til cecilia redningen.

julepynt

Om diskplass

Inne på kontosiden, i listen over “Forfall” vil noen finne posten “Diskplass – xxx MB”.  Hvis du ikke finner denne posten så er dette uinteressant.

Her finner du kontosiden
Her finner du kontosiden

Dette er diskplass som er blitt leiet inn ekstra en gang … for lenge lenge siden, + de initielle 100 MB.  I samme rubrikken er også forbrukt plass angitt.

konto-2

Prisen man betaler er for ekstraplassen som er allokert (leiet), så hvis det er angitt eks.: “Diskplass – 350 MB”, så er den angitte prisen for 250 MB.

Det er viktig å poengtere at ekstra diskplass som en gang ble allokert for en årsleie, og som de siste par-tre årene har vært gratis, ikke er gratis lenger.  Leien som gjeninnføres er betydelig lavere enn den i sin tid var, og må betales forskuddsvis.  Dvs med forfall på den angitte datoen.

Kontosystemet er helautomatisert og uten slærk.  Dette betyr at 14 dager etter forfall av leie for diskplass vil det kun bli adgang til kontosiden.  Resten av kontrollpanelet blir stengt.  Det samme blir veikrysset og forsiden for den bloggen det gjelder.  Dette skjer altså helt av seg selv, ut fra regler som er programmert inn i systemet.  “It’s nothing personal” som the Terminator engang  sa.

Hårda bud vil kanskje noen mene, men Bloghog.no sin gratistur er definitivt over.  Kanskje er Bloghog det også.  I alle fall hvis betalingsviljen er i et stort mindretall.  I så fall vil det nok tynnes ut i rekkene og bli roligere og roligere i veikrysset.  Det får, som tidligere sagt stå sin prøve. – Portalen kommer til å fortsette uansett, som den har gjort siden våren 2011.

Det er jo så mye som er “gratis” nå, som f.eks. Facebook.  For der betaler man bare med sitt digitale DNA, og det er jo ingenting å bry seg om, ikke sant ? Og så kan man kjøpe “likes” fra clickfarms i India.  Ikke rusk :)