Uncategorized

Sovende Veikryss

Kommentarene blir ikke plukket opp av veikrysset. Dette er forårsaket av en (automatisk) WP-oppgradering. Jeg har
fremdeles ikke fått fikset programmeringscomputeren min (utbrent nettkort),
så jeg vil enda i noen dager være avskåret fra å utføre bugchase/bugfix.Når dette er i orden vil det bli kjørt en backlog slik at kommentarer som er utelatt fra vk dukker opp igjen.
Beklager uansett dette.
bug

Viktig melding – Bloghog nedskalerer

Aktiviteten på denne portalen har i de siste månedene minket til noe om nærmer seg  et nullpunkt. Forståelig nok, utviklingen i sosiale medier tatt i betraktning.  Ingen gremmelse og no hard feelings.  Men, som “livbåt” etter VGB sin shutdown for noen år siden har den utspilt sin rolle.  Facebook o.a. har tatt fullstendig over.

Portalen legges ikke ned, domenet bloghog.no består, men undertegnede kan ikke lenger forsvare arbeidet med vedlikehold og ikke minst utgiftene til plassleie.  Der må det kuttes drastisk ned, og det vil bli gjort 28.sept. 2015 etter kl. 16:00.

De som har benyttet kontoen sin i år og enda ikke har forbrukt standardplassen på 100mB trenger ikke bry seg, deres kontoer vil ikke bli berørt.

De som IKKE har benyttet kontoen sin i år og enda ikke har forbrukt standardplassen på 100mB, men som allikevel vil beholde kontoen kan si ifra i kommentar under dette innlegget.  Gjøres ikke det vil disse kontoene bli slettet

De som har brukt plass utover dette har tre valg;

  1. Betale for den ekstra plassleien og fortsette
  2. Slette bilder for å redusere plassbruken til under 100mB (sletting av tekst har ingen innvirkning på det totale plassforbruket)
  3. Gi blaffen.

 

Velges det siste så vil de aktuelle kontoene bli slettet.

 

De som ikke vil fortsette med å ha bloghog konto kan via kontrollpanelet laste ned hele bloggen sin og så laste den opp på en annen wordpress-portal.

NB NB !!  For å få med bildene må den nedlastede bloggfilen lastes opp til en annen wordpress-portal innen 28. september 2015.

 

Takk for oppmerksomheten :)

 

 

Bloghog oppgraderes til WordPress ver. 4.1.1

I dag oppgraderes denne portalen til siste hyl fra fra WordPress, versjon 4.1.1

wp-logo

Jeg har sjekket denne grundig og kan ikke se at det skulle by på noen problemer.
Dere vil merke det inne på dashen, der f.eks. media-håndteringen er forbedret.

I tillegg kan de uredde da teste det nye temaet twenty-fifteen, som visstnok er godt tunet for mobile enheter (nettbrett, smartphone og annet rart).

Takk for oppmerksomheten :)

Til de som har betalt (bompenger, lagerplass)

Hvis ikke din innbetaling  viser i din kontooversikt så er det fordi ditt nick ikke viser på transaksjonen.  Selv om man fyller inn dette i “beskjed til mottaker” så er det slett ikke sikkert at den beskjeden kommer frem.

Hvis det er tilfelle for deg så vennligst send en melding til kodeks der du oppgir sum og dato, så vil det bli ajourført.

Innleggsredigering – dvs utdrag/ingress

… eller excerpts på godt norsk er det ikke mye å spore av på Bloghog.  I alle fall ikke i de brukertabellene jeg har sjekket.  Der er feltet ‘post_excerpt’ tomt.

Skjønte ikke helt hvorfor, men istedet for å grave rundt etter en forklaring på hvorfor det er gjort plass i databasen for et tekstområde som det ikke finne noen inputboks for i innleggseditoren så laget jeg istedet en sak; ‘Kort Ingress’.

Den er altså overflødig.  Funka ikke helt heller forresten…

For de som har aktivert ett eller annet facebookgraps er det mulig at det en plass inni boksen “Add link to Facebook” finnes noe i retning av “Custom excerpt”, men det er altså ikke det samme som dette.  Langtifra.  Snarere tvert imot.

For å lage ingress/utdrag til dine innlegg gjør du som følger:

Helt oppe til høyre på skjermen over innleggseditoren er det et felt; Screen Options / Skjerminnstillinger.

screen-1

Klikk det.

Da vises en oversikt over alle ekstrabokser som er (tilgjengelige) rundt editoren, med avkrysningsfelt.

screen-2

Kryss av for “Excerpt” (eller “Utdrag” hvis du har satt norsk som språk).  Dette gir deg en inputboks under editoren der du kan skrive inn det du vil ha som utdrag.  Kanskje også et lite bilde eller to ?

Hva skjer så ?

Det kommer til å bli gjort endringer i presentasjonen av veikrysset; venstre kolonnes felter  for innlegg vil få fleksibel høyde og det som legges inn i boksen for excerpt/utdrag havner der.   En viss begrensing vil det nødvendigvis bli (et utdrag har ingen begrensing på tekstlengden, akkurat som et innlegg), men vi snakker minst om tredobling  av høyden på feltet.  Tror det kommer til å ta seg bedre ut, både på den ene og den andre måten.

Brukes ikke boksen for utdrag så vil den samme gamle regelen gjelde; systemet plukker ut de første ca. 200 bokstavene fra innlegget og bruker de.  No brain no pain mao, og slett ikke optimalt.

Igrunnen litt merkelig at man skal være nødt til å eksplisitt velge denne boksen.  Den kunne jo bare vært der fra børjan,  men det det er en annen sak.

Takk for oppmerksomheten :)

Juhuu :) !

jgjgjgEtter at forsiden ble etablert har Google Adsense godkjent www.bloghog.no som reklamedistributør.  Dermed er det slutt på bloghogs reklamefrie epoke og det er egentlig like greit.

I løpet av noen dager nå så vil forsiden, veikrysset og de enkelte bloggene få headere med reklame for alskens.  Dette er reklamer som styres av googles systemer og det betyr at den enkelte besøkende vil få se reklamer tilpasset sine egne interesser, sånn noenlunde i alle fall.

Avhengig av hvordan det går vil det senere bli vurdert å innføre en betalordning for de som ikke vil ha reklame inne på bloggen sin.

adsense-1