Veikrysset

There is no such thing as a free lunch, mm (viktig)

I løpet av november 2014 blir det (gjen)innført betaling her på Bloghog.  Reklameinntektene er så minimale i forhold til utgiftene at de i praksis ikke betyr noen ting, så gratis er byebye.

For allerede registrerte bloggere som enda ikke har brukt opp de opprinnelige 100mB lagringsplass for bilder er det bare snakk om en liten årsavgift (se nederst).

Muligens vil dette ha en innvikning på tekstproduksjonen her på bruket, men det får stå sin prøve.  Det er nok av eksempler på webtjenester som har reklame og i tillegg en aviftsordning,  og nå også Bloghog.

Betaling ved den nye ordningen vil bli registrert automatisk så det produktet man bestiller vil bli levert i samme øyeblikk som innbetalingen har gått i orden via PayPal.

All betaling gjøres enkelt via Privat->konto linken som vil dukke opp når dette lanseres. Continue reading

Nå skrotes skiftenøkkelen, bl.a.

Den oppmerksomme, innloggede blogger vil se at admin-verktøyslinjen nå også viser i toppen av forsiden og veikrysset.

admiinbar-1Dermed skrotes skiftenøkkelen oppe til høyre  skiftenoekke-1  så for å komme inn på kontrollpanelet fra forside eller veikryss må heretter admin-verktøyslinjen brukes til det.

Avataren oppe til høyre forsvinner også.  Den er selvfølgelig bare synlig for den enkelte, innloggede uansett og da trengs ikke mer enn den som viser i høyre enden av admin-verktøyslinjen.

Det jobbes altså med å legge om headerne.

 

Vårrengjøring med kraftig lut …

… gjennomføres torsdag 13 mars.

Antall spam kommentarer på bloghog har nå passert 11000.   En forsiktig opprydning for noen måneder siden fikk dette antallet ned i et par tusen men det har i det siste tatt seg ganske kraftig opp.

Antall treff (ikke medregnet roboter/spam) på bloghog.no har de siste månedene ligget på ca. 1,3-1,4 millioner/mnd og det er jo ikke verst, men en portal som genererer såpass trafikk må nødvendigvis også stifte bekjentskap med medaljens bakside;

Bare siden jul har portalen vært utsatt for fire (etter hva jeg har kunnet observere i alle fall) såkalte “brute force attacks”.  Dvs robotangrep der serveren bombes med 100 eller mer login forsøk i sekundet.  Noe som ganske raskt stenger alle andre forsøk på tilgang, – man ser bare meldingen “resource limit exceeded …”.   Jobben med å stenge ute de IP-adressene der dette kommer fra har hver gang sendt meg på en digital jordomseling som eksempelvis kan starte i Montana USA for så å hoppe videre til Finland, Romania, Russland, Gudbrandsdalen (?) og tilslutt ende i Kina.   En møkkajobb.

Og i dag hadde til og med endel søppelkommentarer funnet veien inn i veikrysset.  Det skal egentlig ikke være mulig uten at bloggeier har godkjent mølet, men jeg har vanskelig for å tro at meriterte bloghogere skulle ønske å gjøre det.

Det jobbes i alle fall med akkurat den saken og  samtidig vil det altså bli foretatt en utrydding av uinnloggede-ikke-godkjente kommentarer på portalen.

Derfor oppfordres alle de som har liggende kommentarer i moderasjonskøen sin om å godkjenne de som de mener har livets rett innen kl. 19.00, torsdag 13 mars.  Utryddingen vi i første rekke bare ramme kommentarer som er eldre enn en uke.

 

Takk for oppmerksomheten :)

 

 

 

En advarsel til dere alle, vedr. Jetpack Comments og innlogging via Facebook

Jetpack er en pakke plugins som ble introdusert i gratisversjon tidligere i år. Det var før bare tilgjengelig for  blogger på WordPress.com.

Det er mye bra der, MEN:

Jetpack Comments, dvs Jetpacks egen løsning for kommentarsystemet ANBEFALES DET IKKE Å AKTIVERE.

Ved ettersyn og etter et halvt års fartstid her på Bloghog viser det seg at dette kommentarsystemet har klare mangler. Disse viser seg på den enkeltes blogg og i veikrysset (teller kommentarer feil, “kollaps” av kommentartrappen bl.a.).

Etter hva jeg ser representerer denne nye kommentarvrien i Jetpack et forsøk på å fikse noe som fungerer, – på en slik måte at det ikke fungerer som før.

Bloghogs veikryss benytter seg av WordPress’ sitt klart definerte system for tilkobling av eksterne programmoduler (som f.eks. veikrysset), problemet er bare at Jetpack sin “nye vin” for kommentarer bryter med dette rammeverket.

Kanskje det er sånn fordi det er gratis ? Jeg vet ikke.

Det jeg er helt sikker på er at jeg ikke anbefaler dere å bruke “Jetpack Comments”. Det er 3. parts programvare og følgelig noe jeg ikke kan stå som garantist for, rent progammatisk.

Jetpacks modul som muliggjør innlogging via facebook ANBEFALES HELLER IKKE.  Det er blitt observert at for visse tema (kan det se ut som) så krasjer dashbordet.

Takk for oppmerksomheten :)

Et par bugs …

For noen brukere ser jeg at avatarer “kommer og går” i veikrysset.  Jobber med saken.  I mellomtiden råder jeg alle til å aktivere plugin: “simple local avatars” hvis det ikke er gjort enda.

Og så er det noen veldig få (har sett to tilfeller) blogger der det er kluss med opptellingen av “responses” og tilliggende trøbbel med å dukke opp i vk.  Dette kommer seg av lokale justeringer av bloggenes url, gjort av den enkelte blogger.  Selvfølgelig helt uklanderlig, men altså noe som har utfordret deler av wp-logikken.  Ser på det også nå.

 

PS: oppe til høyre inne i innlegggseditoren ligger det avkrysningsboks for “chat i veikrysset”.  Den er foreløpig bare en kulisse, for chat-delen er ikke koblet på enda.  Jeg må snakke med meg selv litt først inne på verkstedet før jeg slipper den løs…