bilder

Lag ditt eget FAVICON til din blogg !!

I nettleserens liste over bokmerker og oppe i fanene viser nettstedstittel og et lite ikon.  Dette kalles “favicon”, eller favorite icon på godt norsk.

Etter hva jeg ser er det ikke mulig å sette et slikt ikon i de stilarkene (templates) som vi benytter oss av her med mindre man er  superadmin.

Uten favicon kommer det opp a) en liten  hvit og rektangulær firkant, b) ingenting eller  c) noe annet tilfeldig som ganske garantert er totalt urelatert til din blogg.  Det ser egentlig veldig … sparsomt ut og bør unngås. For de som besøker/bokmerker bloggen din tar det seg mye bedre ut med et favicon. Continue reading

Nå: 500 mB gratis plass til bilder !!!

Jeg har installert Cloudinary på Bloghog. Dette er en plugin som bruker “skyen” til å lagre bilder. I tillegg har den mange ekstramuligheter for effekter, skalering, beskjæring, rotering etc. og den surrer og går inne på dashen vår.

Før du kan bruke den må du registrere deg. Dette gjør du “utafor” Bloghog.

Registreringslinken til dette finner du på linken lenger oppe her,  litt nede på den siden  (sign-up).  Alt som trengs er navn, en gyldig email, ett passord (husk det!) og url’en til din blog. Siden den er her på bloghog må du bruke din bloghog url. Eks.: sjalle.bloghog.no.

Når dette er gjort kan du klikke den orange knappen nederst for å gå til management console. Der finner de alle de koder og api-nøkler som trengs. Det er ikke vanskelig :)

Sånn ser sjalles management console ut (jeg har skurret til det området på siden der disse hemmelige, private greiene dukker opp).

Nederst, ved den grønne pilen er det dere trenger å kopiere (etter likhetstegnet). Det er deres “cloudinary url”.

Greit.

Så bærer det inn på Bloghog dashen. Klikk Cloudinary knappen. Da dukker det opp en boks som vil ha den url’en du kopierte med deg lenger opp her. Lim den inn og klikk.

Voilá, dett var dett, og etterpå, inne i innleggseditoren har det nå kommet en ekstra link oppe ved siden av media upload/insert knappen.

 

Berre lekkert !