plugin

Emblem – liten, ny sak

En ny plugin.  Liten sak somsagt.

Den observante vil legge merke til at det har kommet til ett nytt innslag i venstre kolonne i kontrollpanelet; “Emblem”.

Dette er en type innlegg, emblem nærmere bestemt.  Det kan redigeres med tekst og bilder akkurat som et vanlig innlegg, men innholdet dukker aldri opp noen plass med mindre tag’en legges inn ett eller annet sted i ett eller flere innlegg eller sider.

Når et emblem lagres vil dets tag (Tag Kode) bli vist på høyre side, øverst ved siden av innleggseditoren.  Denne taggen kan så kopieres og legges inn i innlegg eller sider.  Den må skrives akkurat som den er vist, med venstre+høyre klammerparentes.

Hva emblem kan brukes til ?  Som emblem selvfølgelig.  Standard footer for innlegg f.eks.  Kommer ikke på så mye annet.  Tenkte jeg skulle bruke den til juledekorasjoner.  Sånn som her.

Selvfølgelig kunne jeg bare lagt inn dette bildet rett her i innlegget, men hvis jeg ville endre dette bildet (og/eller en tekst), alle steder der jeg hadde brukt det så er det enklere å bare endre emblemet …

Strevde litt med å finne ett enkelt ord som kunne brukes som betegnelse på dette her.  Først var det  gjenbruk, men det var så sidrompa og brun dunk liksom.  Dermed ble forslaget til cecilia redningen.

julepynt

Jetpack er nå deaktivert på Bloghog

Jeg så ingen annen utvei. Har fått mer enn nok av å drive brannslukking rundt på de enkelte bloggene der Jetpack hadde kjørt minnebruken rett gjennom taket og i de verste tilfellene stengt bloggerne ute fra kontrollpanelet.

De som hadde aktivert Jetpacks “fancy” kommentarlayout opplevde også at trappetrinnsstrukturen kollapset så det så ut som folk pratet ut i løse lufta.  Fancy meg i R.. Continue reading

So long China ! so long Putin ! … etc.. (Viktig)

Det innføres nå landbasert IP-blokkering på Bloghog. Fidusen finnes inne på dashen, under “Bloghog”.

ip-block-1

 Dvs at den enkelte blogger kan utestenge all kommentering fra ett eller flere land.  Kommentarene fra blokkerte land havner ikke i søpla en gang.  Kina er en spammer-versting, det samme gjelder Russland og en hel del andre.  IP-adressene som gjelder for disse landene er nå lagret i bloghogs database slik at systemet “vet” hvor en kommentar kommer fra.

Dette vil bare berøre uinnloggede kommentarer.  Er man innlogget kan man kommentere uansett hvor man befinner seg på kloden. Det samme gjelder uinnloggede kommentatorer som er på de enkelte bloggenes “whitelist”, – altså de som tidligere har fått godkjent en kommentar.

Listen over land ser foreløpig slik ut.

ip-block-2

Her har jeg valgt å tillate alle kommentarer fra Norge, Danmark, Sverige og Filippinene og  dette utvalget er nå lagt inn som default for alle bloghog’ere.

Krysses det av for “Tillat andre land” så vil alle uinnloggede kommentarer fra land som ikke er definert i listen slippe gjennom  IP blokkeringen (anbefales ikke).  Andre begrensinger som er satt i settings->discussion vil uansett gjelde.

Skulle du være uenig er det bare å gå inn og endre dette, evt. deaktivere hele IP blokkeringen (checkbox øverst).

For spesielt interesserte er det også mulig å spesifisere unntak fra blokkeringer/tillatelser.

ip-block-3NB ! Selv om blokkeringsinformasjonen er klar for alle bloggene her så er  ikke blokkeringssystemet aktivert enda. Det vil skje en gang før helgen.  Så inntil da vil det fremdeles fosse inn en strøm av spam fra ymse steder.

Takk for oppmerksomheten :)

Varsel om mulig turbulens

Nytt år, nye bloghog greier.

I de neste tre timene blir det lagt inn nye ting og gjort noen endringer på denne portalen.

Bare med systemet, det berører ikke brukernes data.

Det kan allikevel skje at noen uheldige i løpet av disse timene klikker på linker som byr på overraskelser.

 

Takk for oppmerksomheten :)

 

En advarsel til dere alle, vedr. Jetpack Comments og innlogging via Facebook

Jetpack er en pakke plugins som ble introdusert i gratisversjon tidligere i år. Det var før bare tilgjengelig for  blogger på WordPress.com.

Det er mye bra der, MEN:

Jetpack Comments, dvs Jetpacks egen løsning for kommentarsystemet ANBEFALES DET IKKE Å AKTIVERE.

Ved ettersyn og etter et halvt års fartstid her på Bloghog viser det seg at dette kommentarsystemet har klare mangler. Disse viser seg på den enkeltes blogg og i veikrysset (teller kommentarer feil, “kollaps” av kommentartrappen bl.a.).

Etter hva jeg ser representerer denne nye kommentarvrien i Jetpack et forsøk på å fikse noe som fungerer, – på en slik måte at det ikke fungerer som før.

Bloghogs veikryss benytter seg av WordPress’ sitt klart definerte system for tilkobling av eksterne programmoduler (som f.eks. veikrysset), problemet er bare at Jetpack sin “nye vin” for kommentarer bryter med dette rammeverket.

Kanskje det er sånn fordi det er gratis ? Jeg vet ikke.

Det jeg er helt sikker på er at jeg ikke anbefaler dere å bruke “Jetpack Comments”. Det er 3. parts programvare og følgelig noe jeg ikke kan stå som garantist for, rent progammatisk.

Jetpacks modul som muliggjør innlogging via facebook ANBEFALES HELLER IKKE.  Det er blitt observert at for visse tema (kan det se ut som) så krasjer dashbordet.

Takk for oppmerksomheten :)