Forsiden

There is no such thing as a free lunch, mm (viktig)

I løpet av november 2014 blir det (gjen)innført betaling her på Bloghog.  Reklameinntektene er så minimale i forhold til utgiftene at de i praksis ikke betyr noen ting, så gratis er byebye.

For allerede registrerte bloggere som enda ikke har brukt opp de opprinnelige 100mB lagringsplass for bilder er det bare snakk om en liten årsavgift (se nederst).

Muligens vil dette ha en innvikning på tekstproduksjonen her på bruket, men det får stå sin prøve.  Det er nok av eksempler på webtjenester som har reklame og i tillegg en aviftsordning,  og nå også Bloghog.

Betaling ved den nye ordningen vil bli registrert automatisk så det produktet man bestiller vil bli levert i samme øyeblikk som innbetalingen har gått i orden via PayPal.

All betaling gjøres enkelt via Privat->konto linken som vil dukke opp når dette lanseres. Continue reading

Nå skrotes skiftenøkkelen, bl.a.

Den oppmerksomme, innloggede blogger vil se at admin-verktøyslinjen nå også viser i toppen av forsiden og veikrysset.

admiinbar-1Dermed skrotes skiftenøkkelen oppe til høyre  skiftenoekke-1  så for å komme inn på kontrollpanelet fra forside eller veikryss må heretter admin-verktøyslinjen brukes til det.

Avataren oppe til høyre forsvinner også.  Den er selvfølgelig bare synlig for den enkelte, innloggede uansett og da trengs ikke mer enn den som viser i høyre enden av admin-verktøyslinjen.

Det jobbes altså med å legge om headerne.

 

Veikrysset får konkurranse ?

I tråd med en gammel tradisjon der man fikser på det som fungerer så er det nå laget et alternativ til veikrysset©

Det kan bevitnes ved å klikke på den nye (og primitivt foreløpige) knappen på toppen:

“Forsiden” er i sin helhet viet innleggene, og det er gjor mer plass til introduksjonsteksten (ingressen) enn det er i vk.

Slik ser den ut foreløpig:

 

Det fungerer slik:

Under selve innlegget i editoren er det gjort plass til en liste av miniutgaver av bildene pluss ett felt der man kan skrive egen introtekst.  Utelater man introteksten gjør systemet bare et automatisk utdrag fra begynnelsen av innlegget (ca. 200 bokstaver) og legger dette på forsiden.

Bildene i denne listen viser bare etter at man har gjort en “save draft” (lagre kladd) eller en “publish”.

NB! Foreløpig virker dette bare for bilder lastet opp til bloghog.  Bilder lastet opp til cloudinary vil ikke vise på forsiden, og heller ikke i bildekarusellen i toppen av veikrysset.

Under hvert minibilde (sk thumbnail utsnitt fra bildets senter) er det en radioknapp for å velge hvilket bilde man vil ha på forsiden.

NB! bare innlegg med bilder vil kunne dukke opp på forsiden.  Imidlertid er det et par hindringer som fører til at innlegg uten bilder kan risikere å havne der også.  Det får vi leve med en liten stund.

Feilmeldinger vedr. denne nye fidusen bes lagt inn på dette innlegget her som kommentarer.

Takk for oppmerksomheten :)