bloghog

Om diskplass

Inne på kontosiden, i listen over “Forfall” vil noen finne posten “Diskplass – xxx MB”.  Hvis du ikke finner denne posten så er dette uinteressant.

Her finner du kontosiden
Her finner du kontosiden

Dette er diskplass som er blitt leiet inn ekstra en gang … for lenge lenge siden, + de initielle 100 MB.  I samme rubrikken er også forbrukt plass angitt.

konto-2

Prisen man betaler er for ekstraplassen som er allokert (leiet), så hvis det er angitt eks.: “Diskplass – 350 MB”, så er den angitte prisen for 250 MB.

Det er viktig å poengtere at ekstra diskplass som en gang ble allokert for en årsleie, og som de siste par-tre årene har vært gratis, ikke er gratis lenger.  Leien som gjeninnføres er betydelig lavere enn den i sin tid var, og må betales forskuddsvis.  Dvs med forfall på den angitte datoen.

Kontosystemet er helautomatisert og uten slærk.  Dette betyr at 14 dager etter forfall av leie for diskplass vil det kun bli adgang til kontosiden.  Resten av kontrollpanelet blir stengt.  Det samme blir veikrysset og forsiden for den bloggen det gjelder.  Dette skjer altså helt av seg selv, ut fra regler som er programmert inn i systemet.  “It’s nothing personal” som the Terminator engang  sa.

Hårda bud vil kanskje noen mene, men Bloghog.no sin gratistur er definitivt over.  Kanskje er Bloghog det også.  I alle fall hvis betalingsviljen er i et stort mindretall.  I så fall vil det nok tynnes ut i rekkene og bli roligere og roligere i veikrysset.  Det får, som tidligere sagt stå sin prøve. – Portalen kommer til å fortsette uansett, som den har gjort siden våren 2011.

Det er jo så mye som er “gratis” nå, som f.eks. Facebook.  For der betaler man bare med sitt digitale DNA, og det er jo ingenting å bry seg om, ikke sant ? Og så kan man kjøpe “likes” fra clickfarms i India.  Ikke rusk :)

There is no such thing as a free lunch, mm (viktig)

I løpet av november 2014 blir det (gjen)innført betaling her på Bloghog.  Reklameinntektene er så minimale i forhold til utgiftene at de i praksis ikke betyr noen ting, så gratis er byebye.

For allerede registrerte bloggere som enda ikke har brukt opp de opprinnelige 100mB lagringsplass for bilder er det bare snakk om en liten årsavgift (se nederst).

Muligens vil dette ha en innvikning på tekstproduksjonen her på bruket, men det får stå sin prøve.  Det er nok av eksempler på webtjenester som har reklame og i tillegg en aviftsordning,  og nå også Bloghog.

Betaling ved den nye ordningen vil bli registrert automatisk så det produktet man bestiller vil bli levert i samme øyeblikk som innbetalingen har gått i orden via PayPal.

All betaling gjøres enkelt via Privat->konto linken som vil dukke opp når dette lanseres. Continue reading

Lag ditt eget FAVICON til din blogg !!

I nettleserens liste over bokmerker og oppe i fanene viser nettstedstittel og et lite ikon.  Dette kalles “favicon”, eller favorite icon på godt norsk.

Etter hva jeg ser er det ikke mulig å sette et slikt ikon i de stilarkene (templates) som vi benytter oss av her med mindre man er  superadmin.

Uten favicon kommer det opp a) en liten  hvit og rektangulær firkant, b) ingenting eller  c) noe annet tilfeldig som ganske garantert er totalt urelatert til din blogg.  Det ser egentlig veldig … sparsomt ut og bør unngås. For de som besøker/bokmerker bloggen din tar det seg mye bedre ut med et favicon. Continue reading