Innleggsredigering – dvs utdrag/ingress

… eller excerpts på godt norsk er det ikke mye å spore av på Bloghog.  I alle fall ikke i de brukertabellene jeg har sjekket.  Der er feltet ‘post_excerpt’ tomt.

Skjønte ikke helt hvorfor, men istedet for å grave rundt etter en forklaring på hvorfor det er gjort plass i databasen for et tekstområde som det ikke finne noen inputboks for i innleggseditoren så laget jeg istedet en sak; ‘Kort Ingress’.

Den er altså overflødig.  Funka ikke helt heller forresten…

For de som har aktivert ett eller annet facebookgraps er det mulig at det en plass inni boksen “Add link to Facebook” finnes noe i retning av “Custom excerpt”, men det er altså ikke det samme som dette.  Langtifra.  Snarere tvert imot.

For å lage ingress/utdrag til dine innlegg gjør du som følger:

Helt oppe til høyre på skjermen over innleggseditoren er det et felt; Screen Options / Skjerminnstillinger.

screen-1

Klikk det.

Da vises en oversikt over alle ekstrabokser som er (tilgjengelige) rundt editoren, med avkrysningsfelt.

screen-2

Kryss av for “Excerpt” (eller “Utdrag” hvis du har satt norsk som språk).  Dette gir deg en inputboks under editoren der du kan skrive inn det du vil ha som utdrag.  Kanskje også et lite bilde eller to ?

Hva skjer så ?

Det kommer til å bli gjort endringer i presentasjonen av veikrysset; venstre kolonnes felter  for innlegg vil få fleksibel høyde og det som legges inn i boksen for excerpt/utdrag havner der.   En viss begrensing vil det nødvendigvis bli (et utdrag har ingen begrensing på tekstlengden, akkurat som et innlegg), men vi snakker minst om tredobling  av høyden på feltet.  Tror det kommer til å ta seg bedre ut, både på den ene og den andre måten.

Brukes ikke boksen for utdrag så vil den samme gamle regelen gjelde; systemet plukker ut de første ca. 200 bokstavene fra innlegget og bruker de.  No brain no pain mao, og slett ikke optimalt.

Igrunnen litt merkelig at man skal være nødt til å eksplisitt velge denne boksen.  Den kunne jo bare vært der fra børjan,  men det det er en annen sak.

Takk for oppmerksomheten :)

 
 
 
 

2 Responses

  1. Det kan du nå. Hva som skjer (skjedde …); For hennes blog sin del, og noen få andre kjøres ikke action wp_head som den skal. Har skiftet til action template_redirect og det avhjelper tomlingen. Men, har enda ikke funnet ut hvorfor admin verktøylinjen ikke viser på toppen av den bloggen, og heller ikke hos noen få andre.

   Feiltilstander av denne typen (alt er presis det samme i oppsettet som hos de det funker hos) er erfaringsmessig forårsaket av data (altså ikke av systemet) og de er ofte en utfordring. Ser også at det siste innlegget “kommer og går” i toppen på forsiden.

   Årsaksmulighetene er mange, det samme er kombinasjonene av mulige årsaker.

   Jeg ser på saken, men kan ikke love noen umiddelbar fixup.

Legg igjen et svar