Bloghog oppgraderes til WordPress ver. 4.1.1

I dag oppgraderes denne portalen til siste hyl fra fra WordPress, versjon 4.1.1

wp-logo

Jeg har sjekket denne grundig og kan ikke se at det skulle by på noen problemer.
Dere vil merke det inne på dashen, der f.eks. media-håndteringen er forbedret.

I tillegg kan de uredde da teste det nye temaet twenty-fifteen, som visstnok er godt tunet for mobile enheter (nettbrett, smartphone og annet rart).

Takk for oppmerksomheten :)

3
 
 
 
 

37 Responses

  1. Jeg la merke til at editoren hengte seg da jeg skulle legge til en illustrasjon jeg hadde glemt… editoren ble stående fast på autosave, og UPGRADE funket ikke. Ved andre gangs forsøk funket det: Etter at autosave hadde stått en stund, ble UPGRADE-knappen virksom igjen.

    En annen ting (ganske pyton) er at verktøylinjen har blitt redusert til pre-2006-nivå. Ingen mulighet for å kontrollere fontstørrelse og farger lenger, og antagelig mer som er strippet vekk. I det hele tatt: Ganske stusselig, litt som en forstad til Moskva i 1968 :)
    Muligens som et ledd i å få WP-brukere til å oppgradere til premium?

    Sånn ser det ut nå:
    http://ceciliabr.com/pics/toolbox.jpg

    Bare nevner det… i farten :)





    1. Premium er vel bare tilgjengelig hvis man emigrerer til wordpress.com, uten veikryss og punger ut med 100$/år ? Hadde alle cashet ut den summen her så skulle jeg tilbudt det samme, – minst.

      Det som laget krøllet var editoren Tiny MCE Advanced, som ikke var oppgradert på en stund. Nå har jeg gjort det, og aner en bedring. Sjekk innstillinger, der kan den konfigureres.

      Den er også å få i “ultimate” version, som så meget fet ut, men da jeg testet den fikk jeg en memory allocation exceeded smell (no blog). Forklaringen er at de enda ikke har oppgradert denne til å kjøre sammen med wp 4.1. Den vil komme på plass med en gang tiny-folka har fått ut fingern og de jobber intents med saken etter hva jeg vet.

      Ellers: De som tviholder på 4-5 år gamle tema kan dessverre ikke forvente at alle nye ting skal kjøre helt smooth. Dette sier jeg bare som en fair warning, er ikke sikker, men så har jeg ikke tid til å teste alt heller.

      Og jeg VIL oppgradere.

      Og, når det gjelder farger og fonter og alskens så er det jo fullt mulig for de kaldblodige å slenge inn span-tags (i editorens text modus) f.eks.:

      <span style=”color: blue; font-family: Comic Sans MS; font-weight: 700; font-size: 19px; text-shadow: 3px 3px 0px orange””>Fatt mot Cecilia ! Dette går bra</span>

      som : Fatt mot Cecilia ! Dette går bra

      :)





      1. Jada, span-tags er vel og bra, men editoren er så “vennlig” at den helt automatisk legger inn “/span” etter hver CR , også etter soft-CR , så da må man legge inn dette før hver setning bare for å bytte ut Helvetica ( default font… grrr) med Georgia.

        Jeg har premium på den andre bloggen min ( fagbloggen, ikke særlig aktiv de siste fem årene) ) og bruker den til å lage innlegg, og så kopierer jeg over html-scriptet i sin helhet. Det går bra så lenge jeg linker alle illustrasjonene (nesten).

        Uff ja… gammelt tema… vel, jeg skal forsøke å oppgradere. Jeg har bare ikke funnet noe som virker like bra og er like renslig som twnty-ten, men det er jo en stund siden jeg sjekket hva som er tilgjengelig. Skal gjøre det nå…

        Men okei… jepp :)





  2. Da har jeg bladd gjennom og testet alt som finnes av themes, og syns i grunnen ingen av dem har den samme renheten og muligheten for kontrollert lay-out som Twenty-ten tilbyr. Oppdateringene av Twenty-serien syns jeg blir klumpete og lite forenlig med idéen om hvordan innleggene mine bør se ut.

    Og jeg har sjekket litt mer:
    Twenty Ten er faktisk laget av WP-folkene, og er såvisst ikke utdatert. Det er fortsatt fullstendig up-to-date og er fortsatt det første themet i startpakken på WP, så det kan vel med rimelighet utelukkes at problemene skyldes Twenty Ten.
    (Jeg bruker forøvrig også Twenty Ten på den andre bloggen min, og der kommer det med Georgia som default font, uten at jeg har foretatt meg noen sprell. )

    Jeg ser videre at det er WP-editor som gjelder for tiden. Tiny MCE er visst helt ute av bildet.

    Men, nysgjerrig som jeg er: Hvordan klarte du å legge inn span-tag i kommentarfeltet uten at det ble slettet? Det fatter jeg ikke.

    :)





  3. I tilfelle det har noen interesse:

    Her er et typisk eksempel på hvordan min html ser ut originalt,
    http://ceciliabr.com/pics/htmlorig.jpg

    og sånn ser det ut etter at jeg har kopiert det hit og må skifte font:
    http://ceciliabr.com/pics/htmleks

    Jeg har en følelse av at dokumentet blir omtrent dobbelt så stort, selv om det i seg selv ikke er noen big deal.

    Det er forøvrig fortsatt umulig å skifte tekstfarge i editoren, selv etter å ha aktivert “the junction” theme.





    1. Gudbedre, det der var messy. Skal se om jeg klarer å reprodusere tilstanden selv, senere. (du kopierer vel inn koden i text mode ?)

      Men:

      Jeg har nå prøvd følgende:

      Nedgradert Bloghog til 4.0 (uten at noen merket det forhåpentligvis), siden supportwebben sider at det ordnet opp for tinyMCE. Da bitchet WP og sa at jeg måtte nedgradere tinyMCE også. Gjorde det, same shit.

      Ble fedup og gjorde revert tilbake til WP 4.1.1. Dette er helt tydelig en issue som det jobbes med, og da blir det litt pes for meg å foregripe begivenhetenes gang med hacks og swapping av wp-admin og wp-includes directories samt tweaking av siste siviliserte versjon av tinyMCE, delvis i blinde og delvis etter råd fra Per og Pål og Gudbrann i lia (slett ikke alle som breier seg i wp sine support forums har pipling på hva de råder andre til).

      Omtrent på levvel med den gangen jeg hadde skjermtrøbbel (striper) og kom over en fyr som hadde løsningen; egen videosnutt og greier der han skrudde fra hverandere hele skjermen og la ut om duppeditter og loddebolter og ekle små chipskort som han knaste og herjet med. – Løsingen viste seg å være å rydde opp i ledningene som hadde floket seg sammen bak skjermen (statics/indusert spenning …). Det tok et halvt minutt.

      Uansett, jeg skal se om ikke det bedrer seg når jeg får lagt inn wp sin editor. tinyMCE er ganske messed up. Dokumentasjonen (for utviklere) man finner på nettet forekommer i ymse varianter, der motstridende spesifikasjoner mer er regelen enn unntaket.

      Sjekket det der med CR (linjeskift) og kan ikke se at det legges inn i annet enn blanke linjer og non-breaking spaces, som wordpress (i ‘the_content’ -filteret) erstatter med paragraphs (

      ). Har jeg misforstått ?

      “så det kan vel med rimelighet utelukkes at problemene skyldes Twenty Ten”.

      … Det kan du nok, i en ideell verden :) Men akk, slik er det ikke, wp folka er langt fra ufeilbarlige, noe denne issuen vi snakker om her demonstrerer ganske tydelig. Jeg sier ikke at årsaken er gamle temaer. Temaer er ikke bare beskjeftiget med å formattere innleggene dine for leserne, (mange av) de har også funksjoner som griper inn i kontrollpanelet sine funksjoner.

      Hvis den andre bloggen din kjører helt smooth med wp 4.1.1 og tinyMCE så antar jeg at det er fordi de er en wp premium blogg, og i så fall oppfører wp seg som sloppy bastards mot de som bruker free-versjonen.

      Men altså: slik jeg vurderer det så er ikke den issuen med editoren drøy nok til å rygge helt tilbake til wp versjon 3.8.2. Den er ikke en “stopper”. Hadde den vært det så hadde saken vært klar. Jeg avventer derfor en fix på editor siden fra wp. Den kommer nokm snart. De har bare vært litt for fokusert på andre greier i det siste.

      PS: span tags i kommetarfeltet; det var en kommentar på mitt eget innlegg, da kan man bruke ‘rediger’ -linken rett over skrivefeltet :)





      1. Den eneste gleden jeg har hatt av premium ( så vidt jeg kan merke), er at jeg kan skifte fonter på forsiden altså slik:
        http:ceciliabr.com/pics/heading_my-other-blog.jpg
        Det er en blogg jeg opprettet av faglige grunner for mange år siden, men de siste årene har jeg privatisert den og kun brukt den til å “kladde” innlegg…

        Joda, jeg bruker “text”-modus når jeg limer inn koden.
        Det er selvsagt ikke mulig å reprodusere feilen så lenge det ikke er mulig å forandre hverken font eller farge i editoren, så det kan du bare glemme :)

        Kanskje en idé å tilbakestille til Georgi-Palatino som default font? Det er slik den kommer fra WP. Det KAN jo tenkes at det er det som er problemet, at editoren operer med en annen default enn den opprinnelige, og således tvinger frem en “revert til default” ved hver CR? Kun spekulasjon :)

        AHA! Man kan altså legge inn saker og ting i sitt eget kommentarfelt, men ikke i andres? Interessant…





        1. Man kan redgere kommentar vha wp’s egen link over kommentarfeltet, når kommentaren er til ens eget innlegg.

          Når det gjelder fonten så er det temaet som er sjefen, råteksten som ligger i posts datatabellen kvernes gjennom temaets formattering hver kan innlegget sendes til en klient, med mindre det ligger andre direktiver i selve råteksten, som style-atributter i den innerste tag’en for teksten. Når dette gjøres av editoren så er selvfølgelig løpet kjørt (hvis man ikke gjøre fiksup i tekstmodus og så saver. Hvis editoren er programmert til å “blande seg oppi saker og ting” på det viset du nevner så er det noen en plass som trenger en smekk.

          Jeg kan ikke huske at jeg har endret font for noe tema (har jeg det ?),men jeg oppgradrerer alle temaene nå, med de siste updates. Det ville forbause med hvis editoren prosesserer på det viset som du nevner. Den er jo ikke en egen organisme, noen har kodet dette, og hvis dette er gjort med vilje så er det ganske far out.

          Men somsagt, tinyMCE er ganske messed up, “Ultimate tiyMCE” har allerede blitt avskrevet som outdated av wp.





          1. Georgia – Palatino var default font på Twenty Ten da jeg emigrerte til BH. Forandringen skjedde antagelig rundt månedsskiftet oktober/ november 2012.( Det stemmer også med at det var da jeg oppgraderte ( ev. nedgraderte) den andre bloggen min til kladdebok, i stedet for å slette den, kan jeg se. )

            Du kan se min første kommentar vedrørende dette (og hva du svarte) her:
            http://cecilia.bloghog.no/2012/10/29/the-siste-kapittel/#comment-5857

            Jepp, jeg vet det er sent ( tidlig), men jeg har en liten prinsesse som er litt ugrei i fordøyelsen ( stakkars, antagelig for mye påskegodt med palmeolje :) ) og ting som vil opp og ut med ujevne mellomrom, så det har blitt lite søvn på meg ( og henne) så langt. Så eg nyttar høvet ( i audmjuk takksemd) medan ho søv… (så lenge det varer…)

            Men slikt vet du vel alt om for lengst…

            natta…

            jepp :)





        1. Ja, så det. Den er ganske touchy virker det som, og den trenger en gjennomgripende oppstramming. Skal se på det, så snart jeg får tid. Antar at den beste løsningen er å inkorporere den som en slideDown editor rett under kommentarfeltet. Sånn som den er nå så er den sårbar for bivirkninger av tag messup andre steder på siden.

          MEN,ser nå at det i tillegg er den gamle traveren “datepicker” (jQuery modulen for drop-down dato-valg kalender) som enda en gang er blitt “omplassert” og dermed gir bail-out for javascript. herregud, blir sliten av og til jeg :(

          Dere får bare leve med det til jeg får taatt det.





        2.  

          Barn ja Der sa du noe. Jeg har nå laget et sk child theme (en av de virkelig kule features i wp) til twentyten der jeg har overstyrt default font. Det er en minimal kodesnutt som skal til . Alt annet er som før.

          Du finner det inne på themes: “Twentyten Child theme”. Aktiverer du det så har du fontene dine, håper jeg … :)

          Du kan sjekke rotta sitt twenty-ten opplegg først om du vil.





          1. Vel… én liten særegenhet er det – egentlig en litt morsom fidus: Det siste innlegget mitt — og bare dette ene innlegget, (så vidt jeg har sett) — får erstattet toppbildet med illustrasjonen i innlegget.

            Interessant… eller? :)





  4. forstår ikke en skitt men det gjør vel ingenting?
    skulle gjerne hatt en enkel oppskrift på hvordan jeg legger inn bilder
    husker jeg fikk for lenge siden, men glemt det.
    ny pc nå og den sier hele tiden at billdet er for stort,
    aner ikke hvordan få det mindre.
    8.1 verssjonen er noe dritt !





    1. Jeg forstår heller ikke… du sier du ikke kan legge inn bilder og at ‘den’ sier bildet er for stort, mener du med ‘den’ wordpress sin bildeopplasting ? I så fall er bildene du prøver laste opp for store (tunge). Windows 8 er ikke mitt spesialfelt og kommer nok aldri til å bli det heller, men du kan se om det ikke er en versjon av gode gamle wiindows “Paint” eller noe som ligner på det inne på (den driden) windows 8. I så fall kan du starte den, legge inn bilder og finne den knappen som lar deg forminske eller lagre i et ‘lettere’ format.





    2. Du bruker Photo Gallery ( eller hva den enn heter på norsk, velger det bildet du vil skalere, og så velger du velger resize ( skaler på norsk?) i Edit-menyen (Rediger på norsk?). Da får du opp en liste med størrelser, og så velger du en passende størrelse.

      Save as copy, så beholder du originalen i original kvalitet.

      Okei?





      1. Once in a theme swap ser det i alle fall ut som, i alle fall når det er snakk om disse versjonene av twenty ten og wp. Uten at jeg skal grave i det vil jeg gjette på at det henger sammen med last-posted -logikk som ikke var implementert da disse siste postene ble publisert og at dagen opplegg bruker metadata som ikke er tilstede for disse siste innleggene. Mao det vi ser er effekten av en default.





  5. En annen merkverdighet:

    Jeg forandret mailadressen min etter at jeg flyttet, ettersom yahoo-kontoen var knyttet til mobilaboet mitt i Norge ( som jeg selvsagt sa opp da jeg flyttet) og jeg glemte ( like selvsagt) å oppdatere yahoo før telefonen ble stengt. Og hvem husker vel hva man svarte på navnet til sitt første kjæledyr når man aldri har hatt noe og for ti år siden bare fant på noe i farten for å komme seg videre… stønn.

    Så:
    Etter at jeg forandret mailadressen min ( på begge bloggene), og konfirmerte e-posten som kom ( på begge), tenkte jeg det var i orden.
    Det er det ikke. Helt tilfeldig la jeg merke til ( i dag) at det fortsatt er den gamle mail-adressen min som blir publisert når jeg kommenterer her.
    (Muligens derfor jeg har fått vesentlig færre kommentarer på mail det siste året?)
    Nå har jeg riktignok opplyst om dette på en egen side http://cecilia.bloghog.no/about/ , men hvem leser vel sånt?

    Her er screenshot av settings:
    http://ceciliabr.com/pics/forskjeller

    Som du ser virket alt som det skulle på WordPress.
    Kan jeg ha gjort noe feil?





    1. Det er yahoo adressen som fremdeles ligger i bloghog databasen (antar at det er den som er forbundet med din gravatar). Hvis du endret den, fikk response med confirmation og ok-et den, så er dette mystisk. Email adressen er ikke definert noen andre plasser enn i users-tabellen, og der står det altså starmite_cecilia ætt yahoo dott com. Prøver du en ny update av profilen ?





        1. Tydeligvis ikke. Jeg gikk inn som nettverksadmin og endret det på profilsiden din, og nå er det den nye som ligger der.

          Det du sier er altså at du, nå du endret til den nye og klikket update så nektet systemet å adlyde ?





  6. til:Cecilia
    Ingen årsak :)

    endre email er en to-trinns prosess og da jeg testet dette kom det en notis under email-feltet inne på dashen, der sto det at systemet ventet på email-bekreftelse. Da jeg klikket linken i mailen som kom surret systemet og sendte meg til min egen (kodeks) sin profil. Jeg var jo innlogget der i firefox som også er min default browser, men gjorde endringen (hos rotta) i chrome. Prøvde dette to ganger med samme resultat.

    Tilslutt kopierte jeg linken og la den inn i nettlesrens adressefelt, og da ble passordet endret. Om dette ikke er en bug så er det i alle fall ganske skranglete. Det kan se ut som noe autentisering/cookie messup. Uansett en sak for gutta fra calcutta (wp)





    1. Hmmm… eller aha?

      Det KAN jo tenkes at jeg også var logget inn på den andre bloggen da jeg gjorde endringene, og at det var DET som føkka opp prosessen. Ettersom begge endringene ble gjort samtidig, er det i grunnen svært sannsynlig at nettopp det var tilfelle. Det kan jo hende at det er såpass uvanlig situasjon ingen på wp har tatt høyde for det. :)





Legg igjen et svar