En advarsel til dere alle, vedr. Jetpack Comments og innlogging via Facebook

Jetpack er en pakke plugins som ble introdusert i gratisversjon tidligere i år. Det var før bare tilgjengelig for  blogger på WordPress.com.

Det er mye bra der, MEN:

Jetpack Comments, dvs Jetpacks egen løsning for kommentarsystemet ANBEFALES DET IKKE Å AKTIVERE.

Ved ettersyn og etter et halvt års fartstid her på Bloghog viser det seg at dette kommentarsystemet har klare mangler. Disse viser seg på den enkeltes blogg og i veikrysset (teller kommentarer feil, “kollaps” av kommentartrappen bl.a.).

Etter hva jeg ser representerer denne nye kommentarvrien i Jetpack et forsøk på å fikse noe som fungerer, – på en slik måte at det ikke fungerer som før.

Bloghogs veikryss benytter seg av WordPress’ sitt klart definerte system for tilkobling av eksterne programmoduler (som f.eks. veikrysset), problemet er bare at Jetpack sin “nye vin” for kommentarer bryter med dette rammeverket.

Kanskje det er sånn fordi det er gratis ? Jeg vet ikke.

Det jeg er helt sikker på er at jeg ikke anbefaler dere å bruke “Jetpack Comments”. Det er 3. parts programvare og følgelig noe jeg ikke kan stå som garantist for, rent progammatisk.

Jetpacks modul som muliggjør innlogging via facebook ANBEFALES HELLER IKKE.  Det er blitt observert at for visse tema (kan det se ut som) så krasjer dashbordet.

Takk for oppmerksomheten :)

1
 
 
 
 

6 Responses

  1. Den er absolut ikke et must. Det eneste måtte være statistikken som Jetpack har. Den viser antall hits helt ned på innleggsnivå. Med dag/uke/måneds-kurver og greis. Dog må man jo stresse litt med å lage egen WP blogg -bruker. Mye bal, sant nok 😛

 1. Jeg har ikke aktivert jetpack comments, så da er det vel ikke det som lager krøll når jeg mister adgang til kommentartrappa hos Effy? Jeg bruker Jetpack til statistikk….Men har den likevel innvirkning på kommentartrappa? Enlighten me, please! 😉

  1. Du kan ikke snuble i teppet du har hjemme når du er på besøk hos andre … :)

   Statistikkdelen av jetpack gjør ingenting med informasjonen i systemet, utenom å lese den. Jeg bruker den selv. Den har ingen bivirkninger.

   Jetpacks opplegg for å autentisere kommentatorer via facebook/twitter login har bivirkninger som krøller til sekvensen i kommentartrappen, og anbefales ikke.

Legg igjen et svar