Ny forside på Bloghog, også kalt “forsiden”

Etter at Google Adsense avslo min søknad om reklame i veikrysset med begrunnelsen “for lite innhold” vil det nå bli innført en ny forside i tillegg til veikrysset.

Besøkende (uinnloggede) vil, når alt er klart bli møtt av forsiden istedet for veikrysset som i dag,  og kan navigere til veikrysset/forsiden vha knapper øverst til venstre under bloghoglogoen.

forsiden-0

Men ikke riktig enda…

Foreløpig er det veikrysset som kommer opp og de nye knappene er bare synlige for innloggede.

Når dette blir “public” vil altså forsiden være det som møter besøkende her og derfor er det et par ting som kan være nyttige å få med seg, i alle fall for de av dere som har lyst til å gjøre et godt førsteinntrykk :)

Forsiden viser tilsammen 60 innlegg, de 15 siste i stort format og de sise 45 før der igjen i lite format i høyre kolonne.  De i stort format vil  ha tilgjengelig 730 pixlers bredde og max 400 pixlers høyde.  I den ruta havner tittel, forfatters avatar, publiseringsdato, evt. kategorier for innlegget, antall tomler og kommentarer pluss en del av teksten og ett fremhevet bilde (eller featured image som det også kalles).

Hvor mye av teksten som kommer med kan du bestemme ved å sette inn en “more-tag”.  Det gjøres i innleggseditoren enten ved å bruke denne forside-1  knappen  eller Alt+shift+T.  Hvis du merker av mer tekst enn det er plass til  (400 pixler er max høyde) så vil den overskytende teksten bli skjult og leseren vil heller ikke finne “les mer” -linken.  Her er det altså bare å prøve seg fram.

Hvis du ikke setter inn  en more-tag vil systemet gjøre et utdrag som er max  800 bokstaver langt, og sannsynligvis klippe midt i en setning.  Er det snakk om et kort innlegg så trenger du selvfølgelig ikke sette inn denne taggen.

Fremhevet bilde velges nederst i høyre kolonne ved siden av innleggseditoren.  Maksimal størrelse på dette bildet er 730 x 350, så hvis du velger et bilde som er bredere og/eller høyere enn dette vil systemet skalere det ned proporsjonalt.  Systemet velger altså ikke forsidebildet fra de bildene du eventuelt har lagt inn i innlegget, men det er selvfølgelig ingenting i veien for å velge ett av bildene i innlegget som fremhevet bilde også.

forside-2

Dette bildet legges til høyre i tekstfeltet hvis du ikke har valgt “Til venstre” i boksen for “Fremhevet bilde – innstillinger” (og nei, det er ikke mulig å sentrere det).  Her kan du også velge å nedskalere bildet ved å angi størrelse i %.  Du kan ikke forstørre bildet ved å angi en verdi høyere enn 100.

forside-4

Hvis ikke frehevet bilde velges vil systemet  bruke ett (tilfeldig valgt) fra innlegget, hvis deet er noen der. 

NB! NB! På “administrativt hold” har man vedtatt at forsiden ikke skal slite med blytunge bilder.  Dette medfører at bilder som originalt er høyere/bredere enn 1000px ikke vil vise der.  Nedskaleringen reduserer ikke “vekten” på bildet, det bare krympes når det havner  i nettleseren.

For innleggene som listes i høyre kolonne brukes teksten du legger inn i tekstruten “Kort ingress” øvert til høyre for innleggseditoren.  Hvis du lar denne være blank vil systemet bruke innleggets 200 første bokstaver.  Denne teksten vil også bli brukt i listen over innlegg i veikrysset.  Du anbefales å bruke denne slik at leserne presenteres med en ryddig og forståelig ingress i veikrysset istedet for bloghogs default som bare er resultatet av … blind klipping i tekst.

forside-3

 

Tja, .. da var det ikke mer foreløpig.  Takk for oppmerksomheten :)

4
 
 
 
 

24 Responses

  1. Forandring fryder, særlig når når man kan ha begge deler og ikke trenger velge :) Nå håper jeg at alle bloghogere gjør seg den umake å klikke litt more-knapper, velger fremhevet bilde til innleggene og bruker tekstboksen for ingress.

   Jeg venter noen dager med å skifte ut veikrysset som bloghogs “offisielle” forside, men ser ikke bort fra at slike endringer ikke skjer før mine høyst ærede bloggkollegaer får syn for segn. 😛

   Det må uansett gjøres, for ny Google Adsense søknad skal sendes inn, okke som..

  1. Ja ikke sant :) But … jeg ser at ditt siste innlegg ikke får plass på forsiden. Nederste delen (med les-mer linken bl.a.) er skjult. Max høyden er 400px for disse så du må nok sette more-taggen høyere oppe i teksten hvis alt skal få plass.

   NB: jeg har nå lagt til skalering av det fremhevede bildet slik at man (for forsidens del) kan vise en mindre utgave av det og få plass til mer tekst, – hvis det skulle vise seg å være en praktisk ting å gjøre :) .

 1. Har blitt allergisk mot alt som er forandringer på pc og internett. Alle forandringer rokker med det trygge i en digital verden jeg ikke føler meg trygg i. Alt må forandres og jeg hater det. Regner med at jeg blir nedstemt om jeg sier hva jeg syns om forandringer, så jeg tusler ut igjen og lar ting skje uten at min mening lyder. Fått nok av krangel i kveld/natt. Savner windows 7 og sånn går no dagan. Ikke minst nettene.

  1. Forandring og forandring fru Blom. Veikrysset er uendret og forandringen i dette tilfellet er ett tillegg, – den nye forsiden. Den er somsagt laget for at Bloghog skal kvalifisere til å kunne vise Google Adsense reklame (i toppen av forsiden), og generere noen kroner.

   Det er somkjent ikke noe som heter “en gratis lunch” og hvis jeg skulle fortsette å bruke tusinger i året, – det aller meste fra egen lomme for å betale for webhotell etc. så henger det liksom ikke på greip. For ikke å snakke om alle timene jeg har lagt ned i utviklingen av portalen. Det nye er at man må gjøre ett ekstra knappeklikk for å få opp veikrysset.

   Håpet er jo at de fleste ser nytten i å bruke de nye funksjonene i innleggseditoren for å pimpe opp sine egne innlegg og forsiden (sjekk naturglede og hilde sine siste innlegg). Å sette inn et more-merke, legge inn en liten ingresstekst og så velge et fremhevet bilde tar ikke mange sekundene.

   Alternativet er no bloghog, og det antar jeg er en litt drøyere forandring enn det som er gjort her. Vanskelig å være uenig i det … eller ? :)

   1

    1. Nei jøss, går ikke an å slite seg helt ut heller :P

     BTW, I dine siste innlegg er det bilder. Du har ikke valgt fremhevet bilde for noen av de innlegge og da skulle systemet vist de som viser i innlegget på forsiden, men det gjør det ikke så jeg vil anta at disse bildene er lastet opp til andre innlegg enn de som viser i dag. For å få ett av de opp på forsiden også er det bare å velge samme bildet som fremhevet/featured. Det/de ligger jo i medialbiblioteket ditt allerede, så du trenger ikke laste opp nytt. :)

     1. Hvorfor vil ikke “rediger kommentar”-knappen fungere daaaaaah :( Skulle tilføye at det er veldig sjelden jeg henter et helt innlegg fra annet sted, jeg plukker stort sett alltid bilder direkte inn i bloggen her, jeg… så jeg henger ikke helt med ang. utheve bilde… Hvor gjør jeg det da?

 2. Spennende, og nye muligheter. Den nye forsiden kjempe! Veldig bra å kunne “se” så langt tilbake i tid.
  Bare av nysgjerringhet:
  Er det en teknisk grunn til at oversikten i høyre kolonne ikke kan vise antall kommentarer og ev tomler? Jeg ser at det kommer opp når man trykker på “øyet”.

  Kan man fortsatt donere til bankkontoen til Galleri Erde, eller er det kun paypal som gjelder?
  Og nå har jo ApplePay kommet… :)

 3. til:Effjusikay
  Den fungerer den. For IE versjon 8 og tidligere krasjer javascript under spesielle forutsetninger og disse er justert nå. Men som hovedregel gjelder det at disse versjonene, av denne “nettleseren” (pga den helt miserable standarden de holder) ikke støttes her på Bloghog.

  Fremhevet bilde:

  Klikk lenken fremhevet bilde som beskrevet i innlegget her, Øverst på siden som kommer opp finner du “media library”, velg det.

   1. Ser de kommentarene er levert nattestid. Jeg redigerte kommentarer kvelden før, også i FF så da er de to eneste forklaringene at 1)(hele) javascript koden ikke var “ankommet” nettleseren din da du trykket rediger kommentar, dvs Network constipation eller 2) at en eller annen 3.parts (facebook, twitter …) javascript bolk har crashet. Når det skjer kutter nettleseren all kjøring av javascript, også Firefox. Dermed kan jeg ikke gi noen garanti for at det ikke kan skje igjen.

    Beste rådet jeg i så fall kan gi er å restarte nettleseren og så gå rett på kommentarredigeringen.

Legg igjen et svar