Lag ditt eget FAVICON til din blogg !!

I nettleserens liste over bokmerker og oppe i fanene viser nettstedstittel og et lite ikon.  Dette kalles “favicon”, eller favorite icon på godt norsk.

Etter hva jeg ser er det ikke mulig å sette et slikt ikon i de stilarkene (templates) som vi benytter oss av her med mindre man er  superadmin.

Uten favicon kommer det opp a) en liten  hvit og rektangulær firkant, b) ingenting eller  c) noe annet tilfeldig som ganske garantert er totalt urelatert til din blogg.  Det ser egentlig veldig … sparsomt ut og bør unngås. For de som besøker/bokmerker bloggen din tar det seg mye bedre ut med et favicon.

Her er eksempler fra Firefox:

snaz-1
Bokmerker med favicon
Fane med favicon
Fane med favicon

 

rotta-16x16Over her er rotta, Bloghogs stuntblogger  sitt nyervervede favicon.  Det er bare 16×16 som er den anbefalte størrelsen.  I alle fall er det den størrelsen som alle nettlesere garantert klarer å håndtere.

Her er hvordan du legger inn et slikt for din blogg;

1: Finn/lag et bilde du vil bruke og skaler det (om nødvendig) til 16 x 16 pixler.

2: last det opp til ditt mediabibliotek og kopier URL’en som lages (du finner den hvis du klikker på ‘edit’  for bildet).

3: Gå så til Kontrollpanelet -> Bloghog, nederst på siden  : lim inn URL’en der.  Klikk så på knappen “Lagre innstillinger”.

4: Gratulerer !  Du har nettopp fått eget favicon til din blogg.

snaz-3

Takk for oppmerksomheten :)

 

 

2
 
 
 
 

4 Responses

Legg igjen et svar