Jetpack er nå deaktivert på Bloghog

Jeg så ingen annen utvei. Har fått mer enn nok av å drive brannslukking rundt på de enkelte bloggene der Jetpack hadde kjørt minnebruken rett gjennom taket og i de verste tilfellene stengt bloggerne ute fra kontrollpanelet.

De som hadde aktivert Jetpacks “fancy” kommentarlayout opplevde også at trappetrinnsstrukturen kollapset så det så ut som folk pratet ut i løse lufta.  Fancy meg i R..

crapJeg skal ikke kjede folk med tekniske detaljer, men på min leting i Jetpack koden kom jeg over tilfeller av eklatante brudd på det som er oppleste og vedtatte regler for koding av WordPress plugins. Dette er regler WordPress selv insisterer på, både i faglitteraturen og i egen kodeks, så jeg begriper ikke hvordan de samtidig kan gå ut og pushe denne drittpakken med anbefalinger og lovord.  Sleipe selgere muligens ?  Alle kan la seg lure.

Så dermed er det slutt på Jetpack her på Bloghog.  Beklager til de som av en eller annen grunn har hatt fordeler av den, men slik jeg har sett dette var Jetpack like nyttig som et virus.

Case closed.

 
 
 
 

16 Responses

  1. Reklamen har jeg ikke sett noe til.
   Men jeg har ikke noe særlig sans for at Google tilegner seg kunnskap om hva jeg bedriver på nettet. Jeg er muligens gammeldags og paranoid, men målrettet reklame mener jeg er fullstendig bortkastet. Det er tvert imot reklame for alskens mulig annet enn det jeg er interessert i, som fanger oppmerksomheten min – tilfeldig reklame – slikt som gjør at jeg kan lære om eksistensen av produkter som normalt ligger LANGT utenfor mitt interessefelt. Målrettet reklame innenfor mine egne interessefelt, anser jeg for å være en fornærmelse mot min egen evne til å orientere meg. Hvis jeg skal ha reklame, så skal jeg ha reklame for produkter jeg UMULIG kan finne på egenhånd, og innenfor områder som jeg ALDRI trodde jeg hadde den minste interesse for… f.eks. reklame for en oppskriftsamling med venesuelansk macramé, ville fanget interessen min… eller reklame for en fingerkutter i chrome-vanadium, spesialutviklet for den columbianske mafiaen… reklame for en russerdetektor, en elektrisk skolisseknyter… selvtrekkende gipsanker… en komplett oversikt over kinesiske konkubiner under Ming-dynastiet…
   Jeg ELSKER å bla i gamle utgaver av The Whole Earth Catalogue.

   Vel…
   :)

   1. Ingen reklame ? Kanskje det har noe med at nedslagsfeltet for reklamen på Bloghog er definert som “Norge”. Ikke så lett å teste akkurat det der :)

    Man kan mene hva man vil om målrettet reklame, men vi kan regne det for sikkert at lønnsomheten denne målrettetheten gir er understøttet med ett massiv tallgrunnlag, og noen annen motivasjon enn monetas eksisterer ikke for denne bissnissen.

    Det er mulig å lage nettsteder som kjører 100% asynkron ajax-teknologi, altså ingen anchors (vanlige linker) og dermed har ikke webcrawlerne noe å “klikke” på. Hele sitet går dermed under Googles radar. Et firma jeg gjorde det for nylig fikk klar beskjed fra Google om at det måtte det bli slutt på hvis de skulle komme inn i varmen og bli annonsør i deres system. De “flagget” den usynlige tilstanden som en “error” så jeg ble nødt til å forklare kunden at jeg ikke var en dust liksom. Det var litt frekt mener jeg.

    Det er ingen switch inne på mitt kontrollpanel hos Google der jeg kan velge mellom “random ads” og adSense ads. Det hadde nok blitt gøyere, i den grad reklame kan være det, men her er det penga som rår.

    Men, jeg står helt fritt i å stenge ute de annonsørene jeg selv vil. Eksempelvis er det bråstopp for “Det vera noa galt med den driver, klikk hear !“. Planlegger å ta rotta på de der med egne hjemmesider også, hehe :)

    1

     1. Her kommer det opp reklame. Svaret på hvorfor det er slik finnes kanskje inne på adSenseforumet. Hvis din lokasjon (Danmark) er årsaken så er det rart at jeg i statistikken kan se at det ramler inn småmynt fra f.eks. Filippinene. Mystisk… foreløpig.

      Det ser for meg ut som den som klarerer annonsører i Googles system er en boks. Kriteriene for å være annonsør tror jeg er betalingsevne og at man har et website som er “crawlable”.

      Jeg har nok enda litt arbeid stående igjen når det gjelder utestengelse av diverse bandidos. Uansett, de lever utrygt her på bruket :)

  2. Ulydighet er en dyd… så, stikk i strid med Pavens ordre, reaktiverte jeg Jetpack, og vips, så kom statistikken min tilbake. Yuhuuu!

   Men altså:
   Hva med at du rett og slett overlater til hver og én å bruke Jetpack, og forteller i klartekst med store bokstaver at du ikke tar DET MINSTE ANSVAR for de som fortsatt ønsker å bruke dette bloatware-makkverket, og at alle som bruker det, gjør det for egen risiko og får selv ta konsekvensene dersom det medfører trøbbel.
   Det krever ikke akkurat studiekompetanse eller teknisk aftenskole å skru dritten av og på… lizm.
   Bare et (uforstandig?) forslag… i all ydmykhet… ? :) ?

   1. Det at du får det til er muligens nok et bevis på Jetpacks håpløse cyberhygiene. Når en plugin på WP-MU nettverksdeaktiveres av superadmin så skal det være slutten. Jeg har dog ikke tatt skrittet helt ut: delete plugin. Å reaktivere etter det tror jeg ville bli kronglete :)

    Og så var det det med policy. En av konsekvensene med å bruke møkkpack kan være null kontrollpanel. Jeg kan ikke godt la slike tilstander seile sin egen sjø, “ja du får bare gå inn på kontrollpanelet og rydde opp selv”.
    For naturviteren ble det feileksplosjon på dashen når han ville svare på kommentarer inne i admin. Der inne har man flere redigeringsverktøy i kommentarene enn fremme på bloggen, og jeg kan ikke skjønne med hvilken rett denne “bøtta med kode” kjører det muligheten til skogs.

    Fant forresten ingen mulighet for å deaktivere Jetpack lokalt på en blogg. Nok et policybrudd. Slik skal ikke plugins lages, sånn er det med en saken.

    Dessuten er det bad for business at enkelte blogger ser helt bomba ut.t

    En annen ting er hvordan det ser ut i databasen der jeg ser disse møkkapluggene legger igjen sk transients på size med Europa. Rydde opp etter seg ? Glem det.

    Så her ber du meg om noe som jeg vanskelig kan/vil levere. Google er her, deal w. it. De leverer statistikk så det holder og jeg ser ikke rasjonalet i å beholde jetpackdritten og alt det den drar med seg av tull og beinkrok for andre funksjoner bare for at Google er så slemme lxm.

    Som leverandør av portaltrøbbel går Jetpack Google en høy gang.

    …Men, jeg lar Jetpack ligge “deaktivert” inntil videre. Da klarer den i alle fall ikke å reaktivere seg selv. Noe jeg vet at den gjør, frekk som F, det bare skjer.

    1. Som nevnt, kanskje et “uforstandig” forslag, og nå har jeg vel fått svar på tiltale ( så hatten passer), så jeg lister meg stille tilbake til kroken min og puster forsiktig.

     …shhh… (og håper du ikke avliver den helt med det første). :)

Legg igjen et svar