Om diskplass

Inne på kontosiden, i listen over “Forfall” vil noen finne posten “Diskplass – xxx MB”.  Hvis du ikke finner denne posten så er dette uinteressant.

Her finner du kontosiden
Her finner du kontosiden

Dette er diskplass som er blitt leiet inn ekstra en gang … for lenge lenge siden, + de initielle 100 MB.  I samme rubrikken er også forbrukt plass angitt.

konto-2

Prisen man betaler er for ekstraplassen som er allokert (leiet), så hvis det er angitt eks.: “Diskplass – 350 MB”, så er den angitte prisen for 250 MB.

Det er viktig å poengtere at ekstra diskplass som en gang ble allokert for en årsleie, og som de siste par-tre årene har vært gratis, ikke er gratis lenger.  Leien som gjeninnføres er betydelig lavere enn den i sin tid var, og må betales forskuddsvis.  Dvs med forfall på den angitte datoen.

Kontosystemet er helautomatisert og uten slærk.  Dette betyr at 14 dager etter forfall av leie for diskplass vil det kun bli adgang til kontosiden.  Resten av kontrollpanelet blir stengt.  Det samme blir veikrysset og forsiden for den bloggen det gjelder.  Dette skjer altså helt av seg selv, ut fra regler som er programmert inn i systemet.  “It’s nothing personal” som the Terminator engang  sa.

Hårda bud vil kanskje noen mene, men Bloghog.no sin gratistur er definitivt over.  Kanskje er Bloghog det også.  I alle fall hvis betalingsviljen er i et stort mindretall.  I så fall vil det nok tynnes ut i rekkene og bli roligere og roligere i veikrysset.  Det får, som tidligere sagt stå sin prøve. – Portalen kommer til å fortsette uansett, som den har gjort siden våren 2011.

Det er jo så mye som er “gratis” nå, som f.eks. Facebook.  For der betaler man bare med sitt digitale DNA, og det er jo ingenting å bry seg om, ikke sant ? Og så kan man kjøpe “likes” fra clickfarms i India.  Ikke rusk :)

1
 
 
 
 

9 Responses

  1. Ja, den funker den :)

   Mitt lille system med tilbakemelding fra Paypal til bloghogs system ser ut til å bøgge seg litt, så jeg har vært nødt til å legge inn kronene… for hånd, men pyttsann,. Det går greit. Det har jo vært litt omstendelig å teste den delen siden jeg da har vært nødt til å sende penger til meg selv, men det blir en ornings når det får gått seg til :)

   1

 1. Heisan! Fikk feilmelding da jeg skjønte hvordan jeg skulle betale for diskplassen jeg faktisk okkuperer, og det endte med en haug med innbetalinger, tror jeg. Vet ikke hvordan jeg fikser meg reklamefri, men om beløpet dekker det, så takker og bukker jeg. Uansett: Keep the change 😀

  1

  1. Ja, det ser ut til at du har betalt bompenger og diskplass én gang, og så tre ganger til for diskplass. Ved gjentatt betaling av samme post er det ikke mulig for mitt system å hindre Paypal i “akseptere” det. Bloghog får bare beskjed når transaksjonen er fullført. Jeg kunne også ha gjort en reimbursement, men siden du sier det så konverterer jeg dette til 6 mnd reklamefri. Får det på plass til mandag :)

   1

    1. Har sendt endel kroner inn selv, for å teste dette, og det har selvfølgelig gått helt greit. Men så er det jo en “datalov” som sier at den dårligste til å teste et datasystem er den som har programmert det 😛 Det beste er nok bare å nøye seg men én paypal transaksjon, og så bare sjekke at man er blitt debitert fra konto. Er man det så er penga underveis :)

Legg igjen et svar