Emblem – liten, ny sak

En ny plugin.  Liten sak somsagt.

Den observante vil legge merke til at det har kommet til ett nytt innslag i venstre kolonne i kontrollpanelet; “Emblem”.

Dette er en type innlegg, emblem nærmere bestemt.  Det kan redigeres med tekst og bilder akkurat som et vanlig innlegg, men innholdet dukker aldri opp noen plass med mindre tag’en legges inn ett eller annet sted i ett eller flere innlegg eller sider.

Når et emblem lagres vil dets tag (Tag Kode) bli vist på høyre side, øverst ved siden av innleggseditoren.  Denne taggen kan så kopieres og legges inn i innlegg eller sider.  Den må skrives akkurat som den er vist, med venstre+høyre klammerparentes.

Hva emblem kan brukes til ?  Som emblem selvfølgelig.  Standard footer for innlegg f.eks.  Kommer ikke på så mye annet.  Tenkte jeg skulle bruke den til juledekorasjoner.  Sånn som her.

Selvfølgelig kunne jeg bare lagt inn dette bildet rett her i innlegget, men hvis jeg ville endre dette bildet (og/eller en tekst), alle steder der jeg hadde brukt det så er det enklere å bare endre emblemet …

Strevde litt med å finne ett enkelt ord som kunne brukes som betegnelse på dette her.  Først var det  gjenbruk, men det var så sidrompa og brun dunk liksom.  Dermed ble forslaget til cecilia redningen.

julepynt

 
 
 
 

2 Responses

 1. Aha, er det en slags “sticky”? – et karakteristikum man kan klistre i pannen og som således vil klebe ved alt man gjør?

  Noen forslag:

  Norsk:

  emBlem
  Vimpel ( kanskje litt for sterk asso til et tvilsomt teleselskap?)
  Stempel

  Globalt:

  daCAPo ( som en russisk bjørnelue)
  enCore ( da går man til kjernen)
  mySticky (he-he)

  :)

  1. Emblem ! :) Ja, det blir en slags “sticky”, hvis man bare lager seg én og bruker den i hvert eneste innlegg. Men det finnes flere bruksmåter. F.eks. for en som skriver flere innlegg i føljetong så kan en slik være en innholdsfortegnelse med link til alle kapitlene.
   Legges den i toppen av innleggene kan den f.eks. også ha et headerbilde. Kan bli ganske snasent det. Når et nytt kapittel kommer til så legger man bare linken til dette inn i emblemet og dermed vil alle kapitlenes innholdsfortegnelse være oppdatert. Det vil dessuten være mindre “klikkete” enn å bare bruke kategori.

   Har laget en dashboardwidget i høyrekant som viser en liste over alle emblemer man har laget så det blir enklere med copy/paste av disse når man redigerer.

   “mySticy” …hoho :P fristende forslag, men jeg tror jeg går for emBlem. Takker ! :)

Legg igjen et svar